De regeling

De SLIM regeling is er om mkb’ers en grootbedrijven in de horeca, landbouw en recreatie te ondersteunen bij een leven lang ontwikkelen. Benieuwd of jouw onderneming deze subsidie kan krijgen en hoeveel? Dat lees je hier.

De regeling

De SLIM regeling is er om mkb’ers en grootbedrijven in de horeca, landbouw en recreatie te ondersteunen bij een leven lang ontwikkelen. Benieuwd of jouw onderneming deze subsidie kan krijgen en hoeveel? Dat lees je hier.

De SLIM regeling uitgelegd

Op 11 september 2019 is de SLIM regeling in het leven geroepen. Dit heeft als gevolg dat er tot en met 2022 jaarlijks €48 miljoen voor een leven lang ontwikkelen in het mkb wordt uitgetrokken. (Bron: Staatscourant)

SLIM-infographic

1. Het ontstaan van de regeling

Ontwikkeling tijdens het werkende leven hoort vanzelfsprekend te zijn, maar dit is niet voor iedereen het geval. Vooral kleinere ondernemingen hebben simpelweg niet het geld, de tijd of de capaciteit om hun personeel te blijven ontwikkelen. Ook voor grotere bedrijven in de horeca, landbouw en recreatie is dit lastig aangezien zij werken met seizoensgebonden arbeid. Om die reden heeft het kabinet besloten deze ondernemingen een handje te helpen door middel van financiële steun.

2. Doel van de SLIM regeling

De SLIM subsidie heeft als doel mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. Door personeel up-to-date te houden van ontwikkelingen binnen hun vakgebied, blijven ze relevant. De regeling zorgt ervoor dat er ontwikkelplannen opgesteld worden voor bedrijven of dat persoonlijke loopbaanadviezen gegeven worden. Als nevendoel wordt er geprobeerd om personeel meer plezier in hun werk te geven, wat weer leidt tot betere resultaten en personeelsbehoud.

3. Voor wie?

De regeling is er in eerste instantie voor mkb’ers, maar ook voor samenwerkingsverbanden tussen minstens twee verschillende mkb ondernemingen. Hierbij dienen beide partijen een duidelijke rol te hebben in de uitvoering. Voor deze groep is er een totaalbedrag van €48 miljoen per jaar beschikbaar. Ook voor grootbedrijven in de horeca-, landbouw- en recreatiesector is er geld beschikbaar. Hier is een totaalbedrag van €1,2 miljoen per jaar beschikbaar.

4. Wat wordt er gesubsidieerd?

Het is de bedoeling dat het geld daadwerkelijk wordt ingezet om een leerrijke werkomgeving te stimuleren. Daarom kan het geld gebruikt worden voor opstellen van een opleidingsplan, het geven van ontwikkeladviezen of het opzetten van een systeem voor leren. Hiervoor kan onze hulp ingeschakeld worden. Daarnaast is het mogelijk het geld in te zetten voor derde leerwegtrajecten. Hierdoor kunnen mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt toch een mbo opleiding volgen terwijl ze blijven werken.

5. Hoeveel vergoeding kun je krijgen?

Een individuele aanvraag voor mkb ondernemingen wordt vergoed tot €25.000. Voor samenwerkingsverbanden is dit bedrag €500.000. De grootbedrijven kunnen een aanvraag doen tot €200.000 met uitzondering van de landbouwbedrijven, daarvoor geldt een maximum van €20.000. Hoeveel subsidie je precies ontvangt, dat hangt af van het type project en van de grootte van de onderneming. Je kunt dit berekenen door middel van onze calculator.

6. Aanvragen

De aanvraag voor de SLIM subsidie kan twee keer per jaar gedaan worden door mkb’ers. In 2021 is dit nog één keer mogelijk van 1 t/m 30 september. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven is het pas in 2022 weer mogelijk. Voor een eigen project raden we je aan om een adviseur met expertise in de hand te nemen, wij raden deze subsidie adviseur aan. Als je gebruik maakt van ons unieke aanbod rond een leven lang ontwikkelen, dan is de aanvraag gratis en ontzorgen wij jullie volledig.

Bereken jouw subsidie

In onderstaande calculator kun je de gegevens van jullie (mkb) bedrijf invoeren. Daarna vul je het aantal coachingsuren in per medewerker. De indicatieve kosten worden direct doorberekend voor het implementeren van een leven lang ontwikkelen met en zonder behulp van de SLIM subsidieregeling. Zoals je ziet is er veel mogelijk voor een interessant tarief.

Meer informatie over ons Leven Lang Ontwikkelen Programma vind je hier

Hoeveel werknemers doen er mee met de SLIM subsidie. Minimaal 5.
4
Aantal coachingsuren per persoon
Totaal met of zonder subsidie euro

Meer informatie over jouw situatie?

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees dan eerst over onze aanpak en plan een gesprek zodat je zeker weet dat je voor 1 september alle informatie hebt die nodig is.

Contactformulier

Maak een afspraak